Mutlaka İzlemeniz Gereken 10 Psikolojik Film

Sıra dışı karakterler barındıran, sinema tarihinde önemli yer edinmiş 10 psikolojik film...


10 - Gizli Pencere / Secret Window



Karısından ayrılan korku-gerilim yazarı Mort Rainey‘e, onun kısa hikayesini çaldığını iddia eden ve adalet isteyen psikopat bir adam musallat olur.
 

9- Makinist / The Machinist


Sanayide makinist olarak çalışan, bir yıldır uyumayan ve her geçen gün zayıflayan Trevor akıl sağlığından şüphe etmeye başlar...

8- Vanilla Sky 

Her şey yolunda giderken sevgilisinin yakın bir arkadaşına aşık olarak hayatının aşkını bulduğunu düşünen, zengin ve kibirli yayıncı David Aames’in rüya ve gerçek arasında gidip gelen hikâyesini anlatıyor. 


7- Oyun / The Game



Varlıklı, zeki ve başarılı bir iş adamı olan Nicholas Van Orton‘a, sorumsuz fakat eğlenceli biri olan kardeşi garip bir doğum günü hediyesi verir... Kontrollü ve disiplinli Nicholas, bu hediye ile paranoyak bir insana dönüşecektir.
 

6- Guguk Kuşu / One Flew Over the Cuckoo‘s Nest



Bir akıl hastanesinde bulunan McMurphy’nin, diğer hastalarla kurduğu farklı diyalogları, hastane düzenine ve hemşire Ratched’e karşı giriştiği mücadeleyi anlatıyor.
 

5- Akıl Oyunları / A Beautiful Mind



Parlak ama asosyal bir matematikçi olan John Nash‘in hayatı, gizli kriptografi işini kabul etmesi ile kabusa dönüşür. Çözdüğü şifreler, kırdığı kodlar ve içinde kaybolduğu matematiksel denklemler bir süre sonra onun akıl sağlığını olumsuz etkileyerek onu ileri derece şizofreniye kadar götürecektir.
 

4- Akıl Defteri / Memento



Karısının ölümünden önceki olayları detaylarıyla hatırlayabilmesine rağmen 15 dakika öncesini hatırlayamayan, çok ender rastlanan bir hafıza kaybı hastalığına sahip Leonard‘ın tek isteği karısını öldürenlerden intikam almaktır.
 

3- Truman Show / The Truman Show



Bir sigorta satıcısı olan Truman, aslında sıradan hatta monoton denilebilecek kadar düzenli olan hayatının bir TV şovu olduğunu öğrenir...
 

2- Yeşil Yol / The Green Mile



Paul Edgecomb, çalıştığı hapishanede idam mahkumlarını, elektrikli sandalyenin bulunduğu ölüm odasına kadar olan yeşil yoldan götürmek ile görevli bir gardiyandır. Hiçbir idam mahkumu onu, John Coffey kadar etkileyemez. Ürkütücü görünümünün aksine duygulu ve karmaşık bir iç dünyası olan Coffey aynı zamanda bazı doğa üstü güçlere sahiptir.
 

1- Donnie Darko - Karanlık Yolculuk / Donnie Darko



80‘li yıllarda çevresiyle uyum sorunu yaşayan, 16 yaşındaki uyurgezer bir gencin, gerçek olmayan görüntüler görmeye başlayıp, ailesi, arkadaşları ve okulundan uzaklaşmasını, tavşan kostümlü hayali arkadaşı ile olan ilişkilerini ve terapi süreçlerini anlatır.
 

DUYURU

Psikolog Betül Öztürk, ofis çalışmalarına bir süre için ara vermiştir.

İletişim için [email protected] e-posta adresini kullanabilirsiniz.

Duyuru

Psikolog Betül Öztürk, ofis çalışmalarına bir süre için ara vermiştir.

İletişim için [email protected] e-posta adresini kullanabilirsiniz.